Dienstontwikkeling VoIP Broadsoft Telefoniedienst

Dienstontwikkeling VoIP Broadsoft Telefoniedienst

Verantwoordelijk voor dienstontwikkeling BroadSoft VoIP dienst binnen HQ en de OPCO’s van Pon.

Pon, één van Nederlands grootste familiebedrijven, is een internationale handels- en serviceorganisatie met een grote diversiteit aan activiteiten. Bij Pon werken bijna 13.000 mensen verspreid over 250 vestigingen in 23 landen. Pon ICT Shared Services is sinds een paar jaar actief om generieke diensten te leveren aan haar eigen organisatie en Pon bedrijfsonderdelen.

In 2012 is de behoefte van het ontwikkelen van Telefoniediensten gekomen voor Pon en Pon gelieerde organisatieonderdelen

Functies/rollen: Adviseur, dienstontwikkelaar (werkvormen: coördinerend, professioneel, gestructureerd, pragmatisch en hands-on)

Het gekozen VoIP platform is BroadWorks van de Amerikaanse leverancier BroadSoft. Het platform wordt in Nederland voor Pon door Mtel in samenwerking met KPN als een Cloud VoIP dienst aan Pon beschikbaar gesteld. KPN levert de ontsluiting naar het telefonienet en, Mtel stelt een generiek Cloudplatform met telefoniefuncties beschikbaar.

In de opdracht / samenwerking met Pon heb ik de dienstontwikkeling gedaan met de daarbij behorende deliverables. Het relatief kleine projectteam bestond binnen Pon naast mij uit een telecom-/netwerkspecialist, een werkplekbeheerder en vanuit de leverancier werden BroadSoft specialisten beschikbaar gesteld.

Dienstontwikkeling: – Maken van een vertaalslag van de geboden diensten van Mtel/KPN naar Pon ICT Shared Service Telefoniediensten.

Key was daarbij: kostenreductie, standaardisatie en less-is-more, flexibel werken en verbetering van bereikbaarheid.
– Coördinatie dat het onderhavige platform achter de Mtel/KPN dienst technologisch gekoppeld werd met de beveiligde Pon ICT omgeving;
– De dienst borgen met een Dienstbeschrijvingen, Kosten- calculatiemodellen, Contractafspraken/overeenkomsten (keten afspraken);
– Komen tot een dienstportfolio voor Pon en haar onderdelen.